Tips voor in de zomervakantie.

Dit artikel heb ik al heel lang als concept staan. Ik heb dit artikel nog voor de zomervakantie geschreven. Vandaar dat ik zomervakantie tips geef en jullie een fijne vakantie wens. Maar ik vond het zonde om dit artikel te verwijderen en om nou te wachten totdat het weer zomervakantie is lijkt me ook niks. Dus ik dacht, weet je wat ik gooi dit artikel gewoon online en misschien kan je er wat inspiratie uithalen voor weekendjes weg of zoiets. Of je kan de tips onthouden voor de zomervakantie in 2015. Nou , laten we maar beginnen met het artikel.

 Hallo iedereen!
In dit artikel geef ik jullie wat tips over wat je kunt doen in de zomervakantie. Ik heb 3 ''categorieën'': veel geld, weinig geld, geen geld.

De eerste categorie: veel geld.
Ik ga een paar tips geven wat je kunt doen in de zomervakantie met veel geld.

1. Neem de trein naar een verre stad (of een dorp) en ga daar de toerist uithangen. Of het nou de trein naar Amsterdam is om te shoppen of de trein naar Drenthe om naar de hunebedden te gaan bekijken, het maakt niet uit. Kies wat jij wilt. Dit kun je zien als me-time en dus alleen op pad gaan. Maar het is toch wel gezellig als bijvoorbeeld je beste vriendin of moeder mee gaat. Dit hele uitje kost veel geld want je moet treinkaartjes betalen, eten en drinken en bijvoorbeeld museumtickets en/of je hebt shopgeld nodig.

2. Bioscoopdagje! Een hele dag films kijken in de bios, klinkt cool toch? Let wel goed op de tijden van de films. Als je om 12 uur een film gaat kijken die tot 2 uur duurt, moet de tweede film die je gaat kijken rond 2 uur beginnen. En niet bijvoorbeeld al om 1 uur, anders kan je de eerste film niet afkijken. Dit klinkt heel ingewikkeld maar het valt reuze mee, gewoon goed kijken wanneer de films beginnen en eindigen.
Als bijvoorbeeld om 5 uur de film is afgelopen, kun je eerst ergens gaat dineren. Je moet goed weten wanneer de volgende films weer beginnen, als om 6 uur de film begint zorg er dan voor dat je op tijd weer in de bios bent. Je moet veel bioscoopkaartjes kopen, eten/drinken in de bios (popcorn enz) en eventueel avondeten. Dit hele dagje gaat je dus vet veel geld kosten!
SUPERTIP: Als je van plan bent dit vaker te doen, koop dan een abonnement op de bioscoop. Je betaald per maand iets van 20 euro en je kant dan naar zoveel mogelijk films gaan in die maand.

Nou voor dit hele bioscoopdagje moet je veel plannen. Hiervan kun je ook een leuk dagje maken. Samen met bijvoorbeeld je vriendin alles uitzoeken (dus wanneer de films beginnen/eindigen, wanneer jullie gaan eten en blablabla). Je kunt lekkere hapjes erbij pakken, steeds pauzes hebben, ondertussen kletsen en lachen.

De tweede categorie: weinig geld.
Je hebt niet super veel geld om uit te geven, dat geeft niets want ook zonder veel geld kun je leuke dingen doen!

1. Organiseer een picknick of een feestje. Een picknick als je iets in de middag wilt doen, een feestje als je meer een nachtmens bent. Roep al je vrienden en zeg dat iedereen iets van eten mee moet nemen. Jijzelf zorgt dan voor drinken en muziek bijvoorbeeld. Vraag of je besties je willen komen helpen om een goede picknick plek te zoeken in het park of om je huiskamer te versieren voor het feest.
Bij een picknick kun je eten, gezellig praten en lachen met elkaar, spelletjes doen (neem die dan mee) of gaan sporten. Bijvoorbeeld voetballen met elkaar.
Dit allemaal kost niet veel geld omdat jijzelf alleen voor 1 of 2 dingen hoeft te zorgen. Want je vrienden nemen ook wat mee.

2. Nodig je vriendinnen uit voor een dagje shoppen, in jouw huis! Jullie nemen allemaal kleding, make-up of andere spullen mee die je niet meer gebruikt en dus weg wilt doen. Zo kunnen jullie '''gratis shoppen'', je kan spullen ruilen met elkaar of voor een klein prijsje verkopen aan elkaar. Koop alle benodigdheden voor cupcakes. Het bedrag van de cupcakes spullen deel je door het aantal vriendinnen waarmee je bent. Iedereen hoeft dus maar een klein bedrag te betalen en zo kunnen jullie met z'n alle cupcakes bakken als jullie klaar zijn met shoppen. Super gezellig dus!
Wat oude spullen en een klein geldbedrag (voor de cupcakes) is het enige wat je nodig hebt voor dit leuke dagje. Het kost dus niet veel geld.

De derde categorie: geen geld.
Oeps, iets te veel geshopt deze maand. Nu heb je geen geld meer over om leuke dingen te doen in de zomervakantie. Dat wordt de hele dag slapen dan maar, of toch niet...

1. Wandelen in het bos, naar de kinderboerderij gaan, winkelen zonder geld (dus alleen etalages kijken) of een fietsroute afleggen langs de natuur. Dit allemaal kost geen geld, terwijl het toch gezellig is om te doen met vrienden of familie. Hou in de gaten wanneer er gratis entree dagen zijn in museums, daar kun je dan naartoe zonder iets hoeven te betalen.

2. Kijk wat je allemaal in huis hebt. Dan kan zijn op het gebied van eten. Dus bijvoorbeeld je hebt eieren en nog een pak bloem staan, maak daar dan een lekkere cake van. En hoe ga je de cake versieren? Chocopasta, hagelslag en fruit. Dat zegt genoeg denk ik.
Heb je nog wat oude tijdschriften liggen? Knippen, plakken, kleuren en hoppa een super leuke collage voor in je kamer. Met een leuk muziekje op de achtergrond, helemaal top.
En zo kun je nog honderden andere dingen bedenken die je kunt doen met de spullen die je thuis hebt liggen.
Wees gewoon creatief.

Fijne zomervakantie iedereen!
Ik hoop dat jullie wat ideeën konden ophalen uit dit artikel, om een leuke actieve zomervakantie te hebben.

Dankjewel voor het lezen, echt bedankt!

Liefs Ayesha.




Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 reacties:

Een reactie posten